BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

January 21, 2010

The only utopia really exist (true story)

Baiklah. Memandangkan banyak keraguan dan ketidakpastian malah persoalan timbul terhadap kewujudan utopia (tempat idaman) dalam dunia ni, sekarang aq nk setori pasal tempat pertama aq lihat dunia, pandang lampu hospital, nampak nurse (tak pasti mase tu nurse tue ke mude), men beskal, korek idung dan yang sewaktu dengan mereka2 ni. So,1 word : MUO!

Nak tulis pun banyak sangat yang gempak, lu nengok la sendiri keindahan MUO!

Ini la Muo. Ngko kate muo kuno ekk? Ngko tak nampak ade lampu tu? Nengok tu! Amboi..Lawo bebeno! Ske. Ske. Ske!






Bukan! Bukan jugak! Jangan keliru. Ni bukan Londan Bridge, Brooklyn Bridge mahu pun Stamfort Bridge. Ye, inile jembatan muo. Haa..kn aq da cakap awl2, muo ni mcm paris. Itu la korang bangang tak nk caye.

Pada bulan Mei tahun 1997, dua orang rakyat Malaysia iaitu, M. Magendran dan N. Mohandas telah mengharumkan nama Malaysia setelah berjaya menakluki Gunung Everest yang merupakan gunung yang tertinggi di dunia dengan ketinggian 29,000 kaki di atas paras laut. Magendran dan Mohandas adalah di antara 20 orang pasukan Ekspedisi Gunung Everest Malaysia.

Tapi masalahnye ni bukan Everest, ni la Gunung Ledang. Kat sini la tempat M.Nasir belakon jadi Hang Tuah yang pakai kasut Timberland tu. Kat sini la tempat bersemayam Puteri Gunung Ledang yang kalau atok2 korg nampak pastu dia cakap dia nak pergi tandas jap (walhal lame).

p/s: ni lah satu-satunya gunung yang ade kfc kat puncaknye~ tak caye, tanye saya.



Mesti ngkorang ingat ni shopping komplek kan? Jawapannye, kepala otak ngko! Ini gamba dia punye tandas je. Tak kan la shopping komplek kt muo "masuk pintu dpn, nmpak pintu belakang"? ye dak?

Nak cite la punye gempak wetex ni, tu, nmpk tu? Ala, lorong celah kfc ngan The Store tu? Jangan tak tau, ntv7 pun penah buat liputan kat situ beb! Punye bagus la akhlak remaja muda mudi kat muo ni, sampai ntv7 buat liputan. Tak salah tajuk dia "Punk makan sampah".




Cite bab akhlak ni, nak cite bab iman la pulak. Org kt muo ni mmg beriman. Bukti? Kat kl ni, penuh dengan soping komplek je, kt muo, masjid jamek buat sampai dua! tak cukup 1 je bro~
Dorg ni kalau semayang, punye la khusyuk. Kalau kapir laknat tengok pun, nk join sekali! Khusyuk tak khusyuk la.

Kalau dgr azan je, sume trus menghala ke masjid tu, bkn ke sebelah masjid (tanjung mas) lpk2 lg. Tak kire la yang tengah men layang2 ke, men boyan ke, isap rokok ke, raba2 ke, sume pegi semayang. Sebab tak bole bg alasan tak semayang. Nk ckp air takde, sebelah tu ha sungai. Mandi wajib pun bole. Malu la dorg dgn beruk2 kat tanjung mas tu, beruk tak gayut kt pokok, dorg gayut kt tembok sungai.






Tanjung Mas :

  1. 1.Nengok la seniri ekk..Dalam gambo pon wano mas~ Jgn tanye kenape Tanjung Mas
  2. 2.Pokok tu kalau berbuah keluar emas *1st pic*
  3. 3.Memanglah banyak sepisis ni kat tanjung mas ni. Ye, warga muo mmg kasihkan binatang. (kadang2 je binatang ini diterajang).
  4. 4.Bukan cerita dongeng, tu mmg durian btl2. Durian kat sini mmg sedap murah dan besar. Alah, muo kn?

p/s: umah Stephan Chow



Tau kenape rumah2 kat muo ni arial dia sume tinggi2? Jangan teperanjat! Sebab alien salu order mee bandung muo ngan air batu jambu muo. Nak kene mase tengok cite "Sutun".





Malas nak cite. Sape tak tau mee bandung muo. Jambu batu muo? Kat langat belambak org jual. Pelik aq. Dorang makan jambu batu lauk nasik ke ape? tu yang hasilnya cam black ngan hamdan. Org kampung~~ haha

Tan Sri Tuan Haji Muhyidin bin Haji Mohammad Yassin, merupakan Timbalan Perdana Menteri Malaysia dan Timbalan Presiden UMNO . Beliau juga merupakan bekas Menteri Besar Johor, Menteri Belia dan Sukan, Menteri Perdagangan dan Hal Ehwal Pengguna, Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani dan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri.

p/s : Orang MUO!

Penganti dia~


Nak cite punye popule muo ni, spongebob pun tumpang tido~

Malas da. Byk lg.

The end!

3 Laungan:

bulu said...

muo muo muo!!
ape yg bgus sgt muo nih...
kotor byk smpah..
tgk org muo yg tulis blog nih,pon smpah gak!! org muo la katekan..ahaha

decadence said...

o0o la ko.haha

WaNiE_kaulitz said...

wahh aku pun berbangga jadik orang muo !